DE CE NU MĂ TEM DE CUVÂNTUL „DACĂ”

În ultimele zile şi săptămâni sunt înconjurat şi asaltat de cuvântul “DACĂ”. De aceea am început să mă gândesc tot mai mult la o poezie de Rudyard Kipling pe care, la vârsta de opt ani, tata mi-a pus-o în faţă şi mi-a spus că, în ziua în care voi şti să o citesc cu sufletul înseamnă că sunt pregătit să vorbesc cu OAMENII.

Din ziua în care am acceptat să candidez la Primăria Generală a Bucureştiului mă tot întreb în sinea mea DACĂ am învăţat să o citesc cu sufletul.

DACĂ

De poţi să nu-ţi pierzi capul

Când cei din preajma ta şi-l pierd,
Şi pentru asta ţi-aduc o vină grea;
De poţi să crezi în tine când se-ndoiesc cei mulţi
Şi totuşi, de-ndoiala acestora să-asculţi,
De poţi s-aştepţi şi de-aşteptare să nu fii obosit,
Iar de te mint vreunii, să nu te simţi minţit;
De poţi visa, iar visul stăpân să nu-ţi devie,
De poţi gândi, iar gândul o ţintă să nu-ţi fie,
De poţi să-nfrunţi izbind şi soarta dimpotrivă
Şi să te porţi cu-aceste năluci deopotrivă
De vezi sfărmate lucruri cu viaţa ta plătite
Şi poţi să le-nalţi iarăşi cu scule învechite,
De poţi să strângi grămadă tot ce-ai agonisit
Şi să-ţi încerci norocul cu banul azvârlit
Iar de vei pierde totul s-o iei de la-nceput
Fără să scoţi un murmur de ceea ce-ai pierdut,
De rabzi ca adevărul ce-ai spus fără prihană
Răstălmăcit s-ajungă pentru nebuni capcană,
De poţi puterea, nervii şi inima sili
Să-ţi mai slujească mult, încă, după ce-or pieri
Şi să ţii piept la toate, deşi n-ai sprijin drept nimic
Decât voinţa ce te-ndeamnă ”ţine piept!”,
De poţi vorbi cu gloata şi să-ţi păstrezi tăria,
Ori de-i umbla cu regii să nu-ţi pierzi omenia,
De n-o putea nici unul să-ţi dea vreo lovitură
Şi toţi te-or ţine-n seamă, dar nu peste măsură,
De poţi să umpli bine momentul trecător
Cu şaizeci de secunde cât ţine drumul lor,
Al tău va fi pământul cu-a’ sale bogăţii
Şi mai mult decît asta, OM, fiule vei fi!

Gândidu-mă tot mai mult la această poezie în ultimele zile sunt convins că pot să o citesc cu SUFLETUL.

DA, cred că atunci când am acceptat să candidez nu mi-am pierdut capul şi nici nu m-am gândit că aş putea fi vreo “victimă” pentru unii colegi sau că aş avea de înfruntat vreun “scenariu” în mai multe etape minuţios alcătuit de anumite aripi ale conducerii partidului.

Am acceptat pentru că am crezut în colegialitate, în solidaritate, în adevărul vorbelor rostite de unanimitatea colegilor şi NU nu cred nici acum şi nici nu voi crede în viitor ce se spune despre politică. De aceea am afirmat că voi continua să fac politică cu bun simţ şi cu optimism chiar dacă sunt mulţi în jurul meu care încearcă să mă convingă că acesta este cel mai mare defect pe care îl am.

CRED în forţele mele şi în ceea ce aş putea să fac pentru acest vechi oraş şi pentru oamenii săi chiar dacă sunt unii care încearcă să mă descurajeze cu rezultatele unor sondaje plătite strâmb şi cu spectrul trădării care m-ar înconjura.

AM RĂBDARE ŞI NU VOI OBOSI să ascult şi să aştept ca lucrurile să se aşeze într-o logică dreaptă în ŢARA MEA, în ORAŞUL MEU, în PARTIDUL MEU.

NU MĂ VOI SIMŢI MINŢIT atâta vreme cât am pornit la acest drum cu dorinţa de a da tot ce am mai bun pentru cauza unui Bucureşti cu adevărat chinuit şi minţit prea mult timp.

NU EU, CI BUCUREŞTENII SUNT MINŢIŢI ŞI UMILIŢI. EI SUNT CEI PENTRU CARE MERITĂ SĂ NU TE SIMŢI OFENSAT DE MINCIUNILE UNORA. DACĂ PRIN ACEAST CREZ VOI PUTEA SĂ CONTRIBUI LA ADUCEREA LUMINII ÎN VIAŢA BUCUREŞTIULUI ÎNTR-ADEVĂR MERITĂ SĂ NU MĂ AFECTEZE MINCIUNILE UNORA ÎN CEEA CE MĂ PRIVEŞTE.

NU mă tem de luptă cu orice sacrificiu, nu mă tem să spun adevărul, nu mă tem de nici un adversar direct sau indirect, vizibil sau invizibil şi voi continua să lupt chiar şi atunci când unele voci încearcă să îmi descrie ziua “DE DUPĂ”.

Pentru că EU CRED ÎNTR-O SOARTĂ MAI BUNĂ PENTRU ROMÂNI ACUM, MÂINE, PESTE UN AN SAU ÎN VIITOR voi relua lupta mereu şi mereu fără să mă plâng sau să mă victimizez clamând vinovăţia altora fie ei mai mulţi sau mai puţini, prieteni sau duşmani.

Voi continua să spun ADEVĂRUL chiar dacă vorbele mele vor fi răstălmăcite în diferite chei şi VOINŢA MEA mă va ajuta să mă adresez cu decenţă cum am făcut-o şi până în prezent deopotrivă oamenilor obişnuiţi sau conducătorilor de guverne sau de state.

Această campanie electorală este efemeră, în perspectiva istoriei POPORULUI ROMÂN nu echivalează nici măcar cu şaizeci de secunde. De aceea privesc în viitor având ÎNCREDERE ÎN ÎNŢELEPCIUNEA POPORULUI ROMÂN.

ACESTEA AU FOST CÂTEVA MOTIVE PENTRU CARE NU MĂ TEM DE CUVÂNTUL “DACĂ”

P.S Sper ca aceste câteva gânduri să ţină loc de răspunsuri la mesajele postate de toţi cei care mi s-au adresat prin intermediul blog-ului cărora le mulţumesc şi pe care îi rog să înţeleagă că, din păcate, nu am mai mult de 24 de ore într-o zi.

Reclame

33 răspunsuri to “DE CE NU MĂ TEM DE CUVÂNTUL „DACĂ””

 1. membrupsd Says:

  Buna seara, urmaresc cu interes ce se intampla zilele acestea in politica, ma bucur ca mai exista speranta, sper sa ne deschidem cat mai multi mintile si sufletul mai ales ca acum putem.
  Daca dumneavoastra puteti sa faceti acest lucru, noi de ce nu am putea?
  Nu vreau sa comentez mesajul dumneavoastra, cine se pricepe cat de cat gaseste tot ce are nevoie sa inteleaga. Ce surprize vor avea unii!
  Mai sunt 2 saptamani de campanie, va rog transmiteti aceste mesaje si celor care nu sunt interesati de politica, ca si cum acum ar avea de invatat ce se intampla.
  Sunt convins ca aveti puterea sa faceti acest lucru. Credeti-ma, oamenii inteleg foarte clar aceste lucruri, chiar daca nu aveti carisma si golaniada lui Oprescu, ei asteapta o alternativa la aceste obiceiuri ieftine, s-au saturat, ne-am saturat de atata fals.
  Vorbim intre noi si cred, nu stiu, poate puteti dumneavoastra raspunde?
  este adevarat ca Iliescu ar fi vrut ca Oprescu sa mearga la primarie, ca apoi in urma unui Congres sa ia locul lui Geoana si mai departe la presedentie?
  Nu il inteleg pe Iliescu de ce nu va sustine pe fata, si are totdeauna un raspuns cu doua interpretari, parerea mea este ca daca Oprescu ar castiga primaria tot ar avea o problema sa se intoarca in partid si zic acest lucru pentru ca statutul nu permite decat dupa un an de la depunerea demisiei, iar cei mai multi presedinti din tara nu mai doresc acest lucru, cred ca chestia cu scuipatul a inceput sa functioneze, de ce sa ne intoarcem sa stergem acolo unde scuipam?
  Geoana cred ca s-a pozitionat destul de bine, cu speranta ca indiferent de rezultat se va victimiza cu seful de campanie Mitrea, care toti stim ca nu-si face treaba, si ca scopul lui ar fi doar sa se dea important ca sa poata prinde o functie importanta dupa Congres.
  Se mai spune ca daca Mitrea ar fi primit voturile la CE ar fi candidat el la primarie, dar esecul l-ar fi scos din viata politica pentru totdeauna. Personal cred ca nu este tarziu la urmatorul Congres sa se intample acest lucru, si poate vor avea curajul sa nu se mai victimizeze, iar daca ar avea putina barbatie s-ar pune la dispozitie justitiei( asta apropo de lasitatea care o acuza o distinsa doamna acum cateva zile tot la dumneavoastra pe blog).
  Cel mai bine cred ca a iesit din toata povestea a Adrian Nastase, care nu va incurca , dar nici un fel de sustinere nu am vazut. I-si face campanie prin tara pentru a fi candidatul partidului la presedentia Romaniei, singura problema cred ca ar fi Geoana, ce s-ar distra toti daca anul viitor Geoana ar candida independent pentru presedentia Romanie?
  Apropo lumea a inceput sa-l huiduie prin tara, in hunedoara sau unde? nu stiu exact
  Ce mai face Hrebenciuc? nu auzim imic de el , va sustine in vreun fel? sau ramane acelasi tip simpatic din sistemul ticalosit.
  Astea sunt simple intrebari sau reflectii, nu stiu , dar cred ca avem acum o mare sansa sa se schimbe putin toata fata asta falsa a politicii, daca reusim sa o facem la noi in partid, vom crea un nou brand in politica si astfel obligam si celelalte partide sa se repozitioneze.
  Sunt cu toate gandurile bune alaturi de dumneavoastra, sa va de Dumnezeu putere sa treceti peste toate, va tin pumnii!
  Am scris la dumneavoastra pe blog pentru ca suntem foarte multi care va urmarim pozitia pe care o adoptati.

 2. dumnezeueateu Says:

  Stimabile domn sunteti primul candidat PSD care nu imi inspira o puternica dorinta de a inchide televizorul sau de a rade de el (cum mi se intampla in cazul lui Adi Nastase).

  Am o singura rugaminte dupa ce am citit tot site-ul in partea de strategie pentru Bucuresti:
  Sa indepliniti macar o parte, macar partile esentiale (desi mai toate sunt esentiale).
  Macar 30-50% si o sa avem un oras mai bun.
  Si mai vreau acel audit de care ati spus ieri sau alaltaieri la Realitatea in fata lui Inutil Gusa.
  Audit pentru institutii publice DA NENE ASTA IDEE. Dar audit d-ala sumbru de la auditori internationali ca Ernst & Young, Pricewaterhouse Coopers.
  D-ala de sa le tremure chilotii tuturor angajatilor care se stiu cu probleme de procedura, sa li se taie capul (metaforic) celor care au incalcat o procedura pentru a ajuta un prieten.

  Da, vreau audit chiar daca sunt printre putinii care stiu ce-i ala un audit.
  Si apoi rezultatele sa fie publice domnule Diaconescu.

  Pe mine nu ma afecteaza traficul ca circul cu metroul. Dar as vrea sa se rezolve pentru ca genereaza milioane de probleme pentru productivitatea orasului.

  Si mai vreau ca si solutie pentru curatarea orasului o solutie adoptata in Frankfurt (presupun ca e o initiativa nationala a Germaniei).
  Fiecare PET sa aiba valoarea de 1 leu, valoare care sa fie platita la cumpararea sucului/apei/whatever si apoi returnata sub forma unui bon valoric la orice magazin de cartier (sa zicem un Plus sau un Lidl) cat si in magazinele mari precum Carrefour.
  Aceste bonuri sa fie scazute din valoarea cumparaturilor clientului si asta e.

  Va asigur ca nu veti mai vedea mizerie pe jos (cel putin nu peturi) ca se vor buluci saracii sa duca peturi la magazine si cel putina sa vom avea o forma de ecologie.

  E o chestiune ce poate fi implementata extrem de usor printr-o dispozitie locala (presupun), companiile multinationale stiu deja miscarea (atat producatorii cat si retailerii).

  bucurestiul poate fi un proiect pilot pentru treaba asta ca apoi se va adopta national.
  Mai am idei, as vrea automate de bilete pentru RATB si metrou in fiecare statie (fac blatul de 9 ani pentru ca nu e niciodata un chiosc de bilete in statia din care plec) unde se poate plati si cu cardul. La fel, Germania are asta le puteti vedea in Frankfurt la orice colt de strada.
  Se mai elibereaza si niste locuri de munca cu ocazia asta si putem orienta femeile alea obligate sa stea in casute de 2×2 in turism unde sa ofere informatii.

  Si vreau si ghiduri cu autobuzul (d-alea ce-s prin Roma, Budapesta etc cu cativa euro) ce ajung la principalele obiective.

  Ma gandesc si la sustinerea celor care vor sa circule cu bicicleta. De exemplu un program de subventionare a cumpararii bicicletei. Sa zicem un 200-300 de ron/om cu niste restrictii asupra salariului.
  Chiar si scuterele ar fi mai bune decat masinile kilometrice in care sta doar o persoana.

  La fel popularizarea ideei de car-pooling (adica oamenii care merg in aceeasi directie sa foloseasca o singura masina nu 5). Poate tot financiara incurajarea.

  V-am dat idei domnule Diaconescu pentru ca vorbiti bine si vorbiti cum n-a facut-o vreun candidat al PSD in ultimii 20 de ani in Romania.

  Astept o schimbare si astept sa o faceti ca sa castig un pic de incredere in tara asta si in oamenii din ea.

  Hai sa va vad. De data asta sper sa nu ma insel si sa nu sustin candidatul care va pierde.

  Mult succes. Daca as fi bucurestean v-as vota!

 3. Campania electorala cu crestini « Dumnezeu e ateu! Says:

  […] I-am dat lui Cristi Diaconescu a piece of my mind. O vedeti aici daca o publica. I-am dat idei si eu ca un om care se pricepe la toate. Tagged with: alegeri, […]

 4. semanticu Says:

  @Domnule Diaconescu,
  daca in plina campanie aveti timp de asemenea mesaje tragico- eroice este treaba dumneavoastra, dar cei care privesc la rece interpreteaza altfel asemenea mostre de „emotional appeal”.

 5. Today’s 10 Blogosphere Quickies : INconstantIN.ro Says:

  […] DE CE NU MĂ TEM DE CUVÂNTUL “DACĂ” (titlul mă trimisese spre Kipling, recunosc) […]

 6. Emil Pfeiffer Says:

  Domnule Diaconescu,
  Poezia imi place si o stiu si eu. Va prezint aici o alta traducere (probabil nu atat de buna) dar pe care o tin minte. Am vazut si o alta acceptie a poeziei „Daca” (IF)

  Daca poti sa pierzi castigul a 100 de partide,
  Fara un gest, fara un cuvant,
  Daca poti sa vezi distrusa opera vietii tale,
  Fara un gest, Fara un cuvant,
  Daca poti auzi vorbele tale
  Rastalmacite de prosti, pentru a excita pe nebuni,
  Daca poti a iubesti, fara sa fi nebun de dragoste,
  Daca poti sfatui regii, fara sa uiti ca le esti supus,

  Atunci zeii si regi vor fi sclavii tai supusi, dar,
  Ceea ce e mai important decat zeii sau regii,
  Tu vei fii un OM, fiul meu!

 7. ~"~ Says:

  Dle Diaconescu,
  imi pare rau sa va spun dar patetismul Dvs imi inspira NEINCREDERE. Nu cred ca sunteti omul potrivit pt primarie. Sunteti mult prea boem, ca sa nu zic altfel. Poemul lui „IF” al lui Kipling este in mod nereusit tradus si nu tine loc de program. Aceste ganduri nu tin loc de raspuns la intrebarile cetatenilor. Nu cred in povestea „nu am timp sa raspund direct pe blog” – mai degraba nu vreti sa va „coborati” la nivelul omului de rand. Acelasi lucru il observ si la Sorin Oprescu. Cand o sa va treziti, voi, social democratilor, cand veti iesi in public sa vorbiti oamenilor, nu numai prin intermediul super regizatelor interview-ri TV? Niciodata, pt ca nu sunteti in stare decat de golanism sau in cazul Dvs patetism exagerat, de tip catzavencian. Nu pareti un om de actiune, nu pareti un om deschis, Dle Diaconescu. Pareti mai curand o clona poetica a Dlui Geoana. Nereusit si dumnealui. Lipsit de har. Chiar inconstient. Prea plecat stapanilor. Sorry.

 8. fantastik Says:

  Consilierul care v-a facut aceste text e foarte bun, sa-l pastrati si dupa campanie. Insa nu stiu cat de mult atinge publicul tinta: suna a patriotism care nu mai exista de mult la romani, suna a ceva frumos – romanii nu mai cred in lucruri frumoase, bate spre perfectiune – dar romanul nu e increzator. Mie imi pare bun mai mult ca un editorial decat un text pentru campanie electorala.

 9. diogenecainele Says:

  A bon entendeur… oamenii prefera siguranta si in consecinta pe cei pentru care ea e un fapt banal, de la sine inteles, si pot sa o dispenseze mai departe. No if, no struggle here. Votantii sunt in cautarea confortului proziaic mediocru. Intotdeauna vor avea nevoie de liniste, vor dori sa traiasca bine etc si implicit se vor agata de persoana de care sa isi rezeme solid nevoia de securitate. Romantismul autentic si tribulatiile sale sunt chestii de elita, si de aceea fara valoare de intrebuintare politica (ba chiar sperie, ca orice lucru necunoscut si dificil). De aceea specia care prolifereaza sunt baronii, nu byronii.

  De altfel, revenind cu picioarele pe pamant, studiile pragmatice americanesti au demonstrat ca alegatorii prefera candidatii care impart imagini calde, bonome si optimiste. Il faut leur faire miroiter la juste chose. De ce nu povestiti de pilda ce frumos era Bucurestiul candva, cum v-a placut circulatia din Paris sau cat de curat este la Hanovra etc?

 10. Vazul Says:

  @diogene

  Pai bine, catel, cum poti sa spui pe propriul blog ca o politica normala este axata pe policy, dupa care schimbi macazul si acuzi boborul de baronofilie daca nu gusta romantismul (autentic, cum altfel) lui CD? Ori asta nu e apel la o „adeziune rationala” (within the meaningu’ postarii tale de pe blogul propriu) ori poezeaua de mai sus e de fapt policy si nu m-am prins eu.

 11. diogenecainele Says:

  @vazul
  Incerc sa va raspund politicos (e un exercitiu despre care puteti descoperi ca merita): pot sa ma comport rational – de pilda sa astept de la vanzator o paine si nu o palma cand ii intind banii – si in acelasi timp sa nu apreciez muzica clasica. Simplu, asta daca nu incerci contorsionarea simtului comun, din intentii sau vicii pe care le pot lasa sa imi scape.

 12. cristiandiaconescu Says:

  Va multumesc tuturor pentru comentarile adresate acestei postari, voi tine seama de sfaturile dumneavoastra si de ideile pe care mi le sugerati, in special daca voi ajunge primar.

 13. Cine nu se teme de cuvântul “dacă”? « ETAJUL XXX Says:

  […] pe mai 16, 2008 Însuşi candidatul PSD la Primăria capitalei, Cristiaaan Diaconescuuuu… Pe blogul dumnealui ne spune că la opt ani citea Kipling şi că versurile lui i-au influenţat hotărâtor destinul. […]

 14. dadatroll Says:

  Daca si cu parca se plimbau in barca

 15. Miha Says:

  Un gand bun si pumnii stransi,din Timisoara!

 16. Vazul Says:

  @DC
  Postarea nu s-a vrut ostila, iar pretiozitatea nu e neaparat semn de civilizatie. Nu rezonam. Happens.

 17. Mix305 Says:

  Un politician tanar de care s-au auzit numai lucruri bune!!!

 18. ioana Says:

  bucurestiul merita ceva mai bun acum ai ocazia sa-i dai orasului tau perspective europene eu zic ca merita nu crezi? diaconecu e probabil cea mai buna solutie

 19. bucuresteanca Says:

  Va multumesc dle. Diaconescu,
  Unii din noi au nevoie, din cand in cand, si de de cuvinte frumoase.
  Dupa ani de zile in care am asistat, spectatori tacuti, la tot felul de lupte politice fara nici un rezultat benefic pentru noi, ne-am revoltat cum am putut si n-am mai raspuns “prezent” cind am fost chemati sa legitimam combatantii. Mesajul nostru a fost clar inteles, asa cum au demonstrat toate comentariile din mass media. Comportarea politicienilor insa nu s-a modificat si acum, unii chiar ne sugereaza ca nu are rost sa votam caci jocurile au fost facute si parerea noastra nu conteaza. De aceea ma impresioneaza cand un om ca dvs, isi gaseste timp sa ne spuna ca nu este asa, ca noi, bucurestenii, suntem importanti si meritam mai mult. “E timpul sa schimbam Bucurestiul” dar, mai intai, trebuie sa mergem la vot si sa-l alegem pe cel capabil sa ne invete cum sa facem asta.

 20. marius Says:

  diaconecu e cea mai buna solutie de primar… merita votat! L-am vazut pe strada si nu facea doar baie de multime… chiar asculta problemele oamenilor

 21. gold Says:

  e bine ca nu se teme … cred ca este singurul capabil sa lupte cu mafia pietei imobiliare… blaga si orban doar o intretin

 22. radu Says:

  de asta creste in sondaje si este pe zi ce trece un candidat mai valoros..ca nu se teme! Hai cu Diaconescu! Bv

 23. DIACONESCU NU SE TEME DE CUVÂNTUL „DACĂ” PIERDE « Welcome to Roxania Says:

  […] oficial al PSD lansează un mesaj patetic pe blogu-i. Şi îşi ia vizitatorii la sentiment, postând o traducere a poeziei lui Kipling, drept argument. Contează, adică, să rămână OM, chiar dacă […]

 24. mihaela Says:

  Deocamdata totul in Romania se rezuma la “daca”… acest cuvant mult prea greu de depasit pentru mintile noastre inghetate, acest cuvant care pana la urma a facut “istorie” in lumea politica. nu stiu de ce,dar am incredere in optimismul pe care domnul Diaconescu mi-l inspira. Cu alte cuvinte…astept o schimbare…sau cel putin sper.

 25. Adrian Says:

  Domnule Diaconescu sunteti de departe ce mai buna alegere a noastra in bucurestiul asta plin de corupti. Sunteti singurul candidat mai serios, cinstit si care chiar stie ce vorbeste si ce trebuie sa faca. Eu clar va voi alege, voi merge sa votez pentru ca acesti oamenii ipocriti care ne-au condus atatia ani au ajuns la conducere si din cauza nepasarii noastre si a apsentei de la vot.

 26. Andrei Hageu Says:

  Eu am participat la un discurs al lui Cristi Diaconescu, care a pus problema simplu si pragmatic:daca vrem sa continuam asa si sa ne plangem de mila…nu avem decat sa stam cu mainile in buzunar si sa nu ne pese de nimic.Diaconescu este cel mai potrivit la sefia capitalei , este singurul care va lupta contra mafiei imobiliare din Bucuresti ! Bucuresteni daca vreti o schimbare Diaconescu reprezinta schimbarea in bine pentru Bucuresti.Eu vreau sa duc o viata mai buna in Bucurestiul „european” si sunt convins ca Diaconescu este cel ce poate schimba ceva in lumea asta politica plina de coruptie si smecherie.

 27. larzzz Says:

  domnule diaconescu, am auzit din media ca dumneavoastra sunteti diblomat… de ce vede presa un lucru rau in treaba asta ??? de cand e rau sa fi diplomat??? am auzit de atatia primari(al New York-ului, al Paris-ului), care nu seamana deloc cu mare parte din politicienii din Romania, si la ei diplomatia e ca oxigenul. Pentru mine, un primar ideal trebuie sa fie diplomat. unde gresesc eu ??? ce anume nu inteleg in problema asta??? sa stiti ca eu ca primar al bucurestiului pe dumneavoastra va vad si respect tot ce faceti si orice decizie ati lua.

 28. Mihaela Says:

  Cristian Diaconescu va fi noul primar.Fost ministru al justitiei,absolvent al facultatii de drept,provenind dintr-o familie de juristi,el este cel mai potrivit pentru primaria capitalei,avand mai multa experienta administrativa decat ceilalti candidati.FORTA DIACONESCU !!!

 29. Iarina Says:

  Trebuie sa recunosc ca n-am mai intrat pe blog de vreo cateva zile. Astept cu nerabdare sa se termine campania, fiindca sper ca veti reveni la stilul personal de a scrie pe (vechiul) blog, caruia ii tot dadeam refresh doar-doar ati mai pus vreo postare. Totusi, de data asta nu m-am putut abtine sa nu pun si un comentariu, desi ma indoiesc ca veti avea vreme sa-l cititi.

  Cand eram pustoaica prin clasa a 6-a, a 7-a, tata a venit intr-o zi de la servici si a scos din geanta o foaie trasa la xerox, in care era exact poezia asta, in engleza. Imi amintesc ca mi-a zis sa o citesc cu atentie si ca m-a rugat sa i-o traduc si lui. Mai greu cu engleza pe vremea lui… De atunci, am incercat sa strecor un vers-doua in nenumarate compuneri, eseuri sau lucrari de olimpiada la romana, in care vorbeam despre oameni, despre suflet. N-am reusit. Se incapatana sa ramana numai pentru mine. Mai tarziu, am pierdut foaia si am uitat cuvintele, dar nu si sensurile.

  Asa ca multumesc frumos pentru amintire.

  In ceea ce priveste candidatura la PMB, cred sincer ca sunteti prea bun pentru asta. Si ca bucurestenii mai au mult pana sa va merite. Totusi, va tin pumnii stransi.

 30. anca Says:

  Tinand cont de ora la care ma adresez cu buna dimineata domnule Diaconescu.Sunt o membra psd din sectorul 6,v-am apreciat din tot deauna inainte cu mult sa fiti candidat ptr.primarie.Dar nu am avut ocazia sa va pot vedea mai aproape decat in aceasta capanie,iar bunul simt de care dati dovada m-a frapat.
  Am fost dezamagita de multe ori de oameni din conducerea noastra(mai exact de comportamentul lor).Tanara fiind si avocata m-am gandit in unele cazuri sa renunt la politica in acele momente de dezamagire,dar am continuat in speranta ca ceva buna o sa apara.
  Mi-ati dat aripi si o mare speranta in viitorul politic al psd-ului cu oameni de calibrul dumneavoastra,nu doar mie ci mai multor colegi tineri si ptr.asta va multumim din suflet.
  Va sustin neconditionat in aceasta campanie si indiferent de rezultat va rog sa ramaneti alaturi de oamenii din partid care va iubesc si va stimeaza.
  Cu stima si deosebit respect,
  Ana Maria Nelega,sector 6

 31. flavi Says:

  intr-adevar…..un intelectual…si nu o spun asa cum o spun contracandidatii dumneavoastra….o spun cu admiratie si respect….o spun cu convingerea ca dumneavoastra sunteti omul potrivit pentru capitala romaniei……o spun aspirand sa ajung si eu intr-un viitor cel putin cu puterea dumneavoastra de intelegere si sa posed makr o mica parte din intelepciunea dumneavoastra….

 32. Tania Says:

  Dle Diaconescu noi va sprijinim pentru primaria capitalei.Sunteti cel mai bun candidat pentru primarie si meritati sa castigati !

 33. Cantecel Says:

  Domnule Diaconescu,

  va citesc blogul deoarece fac o lucrare de licenta pe tematica blogului politic. Aceasta insemnare m-a facut sa raspund, ca blogger neinteresat de politica. Inca nu cititi poezia cu sufletul. O cititi cu mintea. O analizati. A citi cu sufletul inseamna altceva. Daca imi spuneati dupa poezie doar atat: „Voi merge mai departe”, ar fi fost altceva. Ganditi-va la asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: