Bucureştiul trebuie să-şi recapete demnitatea

Cred cu tărie ca Bucureştiul trebuie să redevină un simbol cultural al Europei. Nu mai putem permite ca acest oraş să rămână o ruină. Eu pot, împreună cu voi, să salvez Bucureştiul şi să redau demnitatea celor ce trăiesc în el!

PS: Va mulţumesc pentru frumoasele voastre cuvinte!

Reclame

27 răspunsuri to “Bucureştiul trebuie să-şi recapete demnitatea”

 1. diogenecainele Says:

  Eu as fi inceput cu un filmulet care sa va prezinte si care sa ofere un temei clar tuturor că dv veti fi cel care va rezolva aceste probleme ale Bucurestiului. In lipsa, voi spune de ce eu cred ca dv sunteti cel mai apt sa faceti acest lucru.

  Dumneavoastra cunoasteti cel mai bine dintre toti ce inseamna legea, si sunteti mai presus de orice indoiala si mai ales un om dispus sa isi asume o orice efort. Cred ca este clar pentru toata lumea ca situatia din Bucuresti se datoreaza impletirii toxice intre coruptie si incompetenta din Primarie, sedimentata in ani de zile in care aceasta a fost pe mana dreptei si mai ales a PD-L-ului. Dumneavoastra aveti energia, cunoasterea si rectitudinea de a face ordine.

  Ceilalti candidati nu pot pretinde o capacitate nici pe departe egala de a face curatenie. Blaga va perpetua situatia instaurata de colegii sai de partid, clar. Orban, fost viceprimar si partener de coalitie cu actuali stapani ai Bucurestilor nu va putea face nici el curatenie. Prea multe fire invizibile, complicitati si coterii conslidate in ani de parteneriat, leaga PNL-ul si PD-L-ul. Este de asteptat ca interesele superioare de partid si slabiciunile pentru oamenii cunoscuti sa triumfe. In sfarsit, Oprescu, fara echipa nu va putea miza decat pe cei pe care ii va gasi in Primarie, iar lucrurile vor continua.

  De aceea cred ca doar dv veti fi capabi – si chair cred ca veti fi cat se poate de capabil intrucat datele personale va recomanda – să aduceti lucrurile in parametri corecti la Primarie si in Bucuresti.

 2. Prima mostră de videoblogging politic în blogosfera românească : INconstantIN.ro Says:

  […] Guşă. Astăzi am descoperit şi prima mostră de videoblogging semnată de Cristian Diaconescu: Bucureştiul trebuie să-şi recapete demnitatea. Tags: Blog, Blogging, Blogosfera, Blogosfera românească, Cozmin Guşă, Cristian Diaconescu, […]

 3. INconstantIN Says:

  @ Diogenecainele: Filmuleţe de acest gen le găseşti pe site-ul oficial al dlui Diaconescu.

 4. diogenecainele Says:

  @INconstantIN
  Puteti posta un link aici, pentru ca eu nu le gasesc?

 5. Georgiana Horia Says:

  Dorim impreuna cu Diaconescu sa schimbam Bucurestiul , nu ne putem, permite ca Blaga sa preia conducerea capitalei ,pentru ca avem deja experienta cu Videanu care a lasat in paraghina strazi si cartiere intregi ale capitalei !

 6. costin Says:

  http://primarulcapitalei.ro

  itinerariul domnului Diaconescu si programul acestuia

 7. Cristian Says:

  felicitari pentru filmulet. vorbiti mai mult despre proiecte ca acesta la tv! si fiti mai increzator in sansele dvs! O lupta se duce pana la capat. Nu lasati impresia ca va resemnati cu ideea ca nu veti intra in turul 2.

 8. fantastik Says:

  Parerea mea este ca Bucurestiul nu se rezuma doar la centrul istoric, pana la urma are 6 sectoare. Problema centrului istoric este din ’90 incoace, noroc cu Videanu ca a inceput lucrarile pe strazile aferente.
  Iar ca sa refaci centrul istoric probabil va fi nevoie de vreo 3 mandate asa ca prefer sa il votez pe unul care va duce la bun sfarsit ce a inceput videanu.

 9. mix305 Says:

  Dle Diaconescu faceti ceva pentru Bucuresteni si nu lasati totul pe apa sambetei. Am incredere in dvs!!! De aceea va votez cu toata increderea!!!

 10. capy Says:

  Felicitari domnule Diaconescu! Am mai urmarit un clip electoral de-al dumneavoastra si recunosc ca acela a fost mai bun! Succes in ceea ce vreti sa realizati, si daca chiar va doriti sa ajungeti primar, Dumnezeu sa va ajute si electoratul sa va voteze! Sper din tot sufletul sa nu fiti doar perdeaua curata care acopera mizeria din PSD…am fost acolo si stiu practicile!

 11. Claudia S. Says:

  Domnule Diaconescu,

  as vrea sa va pun o intrebare legata de redarea demnitatii capitalei. Fac parte dintr-un grup de bibliotecari activi, ne gasiti pe prolibro.wordpress.com iar parte din noi suntem bucuresteni. Am vrea sa stim care este rolul pe care vi-l doriti ca bibliotecile publice sa si-l asume in Bucuresti (in contextul renasterii Bucurestiului ca un simbol cultural dar nu numai) si cum va sprijini primaria acest lucru?

  Deoarece ne intereseaza in mod direct raspunsul la aceasta intrebare o sa o postam si pe site-urile contracandidatilor dvs. si vom transmite raspunsurile primite colegilor nostri.
  Multumesc.

 12. CLAUDIA DAUCEANU Says:

  Buna Ziua
  Am fost si sunt alaturi de dvs . in campania electorala- deloc usoara-.
  Sunt convinsa ca veti reusi , pentru ca am constatat pastrarea profilului moral si a calitatilor pe care le -am constatat si apreciat la dvs. din perioada exercitarii magistraturii la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti .
  NUMAI SUCCES, CURAJ MAI MULT IN AFIRMAREA OPINIILOR EXCELENTE SI IN SUSTINEREA PROIECTELOR DE CAMPANIE.
  Av. Claudia Dauceanu

 13. gaby Says:

  Singura persoana care poate face ceva pt capitala dvs sunteti am incredere si sunt sigur ca nu o sa ne dezamagitzi ! Votatzi Diaconescu !!

 14. tezeu Says:

  Ce titlu frumos, pacat ca e campanie elecorala. Daca l-as fi citit peste vreo 3 luni m-as fi abonat.

 15. alexandraserban1980 Says:

  crede-ti ca este deajuns sa fi-ti primar al capitalei???oare ve-ti fi lasat de consiliu sa va duce-ti indeile pana la capat,sa realiza-ti ce v-ati propus??? pentru mine un lucru este important:primarul capitalei trebuie sa cunoasca acest oras,din interiorul lui!!!! prin urmare,pun bifa pe Cristian Diaconescu! !

 16. cristiandiaconescu Says:

  @ Claudia S.
  În primul rând doresc să vă mulţumesc pentru interesul pe care îl manifestaţi pentru proiectul cultural pe care eu îl ofer Bucureştiului. Îmi pare rău că nu v-am putut răspunde mai devreme. Pe scurt am să încerc să vă expun câteva din obiectivele mele privind subiectul întrebării pe care mi-aţi adresat-o. O componentă de bază a Strategiei Integrate privind Dezvoltarea Durabilă a Municipiului Bucureşti pe care mi-am propus să o pun în aplicare încă din prima zi a mandatului meu de primar va fi constituită de Strategia în domeniul culturii şi turismului în Bucureşti.
  Măsurile principale ale acestei strategii se circumscriu creării condiţiilor logistice şi financiare pentru punerea în operă a actului cultural. O primă necesitate o constituie asigurarea unor spaţii adecvate pentru activitatea instituţiilor şi organizaţiilor culturale, inclusiv realizarea unor complexe cultural-artistice şi de conferinţe care să găzduiască evenimente culturale şi expoziţionale de anvergură. În acest context consider că dezvoltarea bibliotecilor publice ca şi aşezăminte de cultură trebuie să fie una dintre direcţiile principale de acţiune. În viziunea mea bibliotecile publice vor trebui să se constituie în spaţii în care locuitorii oraşului doritori de cultură să poată beneficia de manifestări culturale complexe în care să se îmbine atât literatura cât şi artele audio-vizuale. De aceea un accent deosebit va fi acordat punerii în valoare a competenţelor profesionale a angajaţilor acestor aşezăminte de cultură cărora am să încerc să le pun la dispoziţie condiţii tehnico-materiale moderne pentru aş putea desfăşura activitatea.
  Dezvoltarea, modernizarea şi renovarea spaţiilor constituie o altă direcţie de acţiune prioritară pe care Primăria Generală a Municipiului Bucureşti o va urma în mandatul viitor. Pentru asigurarea spaţiilor de activitate corespunzătoare instituţiilor culturale încă din primele zile ale mandatului său, voi demara o amplă acţiune de inventariere a spaţiilor publice din jurisdicţia Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti aflate în exploatarea unor instituţii sau agenţi economici şi de evaluare a activităţii care se desfăşoară în aceste spaţii în scopul realocării spaţiilor folosite în mod necorespunzător sau subutilizate. Realocarea spaţiilor se va realiza, pe baza unei competiţii de propuneri de programe culturale şi pe baza dezvoltării de parteneriate între administraţia locală, instituţiile publice de cultură şi sectorul cultural independent. Acelaşi tip de acţiune va fi recomandat să fie desfăşurat şi de către Primăriile de sector astfel încât printr-o colaborare susţinută între administraţiile locale de la nivelul Municipiului Bucureşti să se poată ajunge la dezvoltarea vieţii culturale a oraşului cu efect benefic pentru întreaga sa populaţie. În acest context dinamizarea vieţii culturale bucureştene şi prin dezvoltarea spaţiilor alocate bibliotecilor publice şi alocarea resurselor materiale şi financiare necesare acestora vor constitui priorităţi ale activităţii mele.
  Mai multe detalii privind viziunea mea cu privire la Bucureştiul cultural am inclus în Strategia integrată pe care am prezentat-o pe site-ul http://www.primarulcapitalei.ro.
  Încă o dată vă mulţumesc pentru întrebare.

 17. cristiandiaconescu Says:

  @tuturor celor care mi-au scris

  Va multumesc pentru toate mesajele pe care le-ati postat.

 18. Andra Says:

  Mi-a placut foarte mult filmuletzul despre centrul istoric.Trebuie sa readucem stralucirea Bucurestiului de alta data.Sunt convinsa ca dumneavoastra putetzi sa ne facetzi mandri de capitala noastra.Sper sa castigatzi alegerile sa punetzi in practica proiectele d-voastra referitoare la schimbarea Bucurestiului.

 19. Bogdan T. Says:

  Bucurestiul chiar are nevoie de un conducator cat mai concret si cu dorinta de a face o scimbare. Oricum trebuie sa fim realisti ca singur nu poate sa faca nimic far un partid in spate si ar fi important sa fie un partid puternic cu experienta sicred ca cel din care el face parte (PSD) este ceea de ce este necesar. Nu luam in consideratie toate cele intamplate pe parcursul timpului pentru ca oricine detine o adevarata putere apre si invidia si desigur tentatia. Eu unu il prefer pe domnul Criti Diaconescu pentru cred ca ar fi o alegere buna pentru capiatala noatra care este sufocata murdara etc. Mmultumesc

 20. bondarenco ana Says:

  felicitari domnule diaconescu!asteptam de mult timp un om cu dumneavoastra care se ghideaza in viata dupa principii ,care mai are inca valori in lumea corupta in care traim din nefericire! se vede ca sunteti o persoana inteligenta cunoasteti foarte bine legile si de asta noi cei care va sustinem va acordam toata increderea si implicit voturile noastra! ajutati ne sa schimbam fata bucurestiului si sa traim intr un oras decent!

 21. semanticu Says:

  Daca era si Razvan Theodorescu iese de un episod la Teleenciclopedia, da asa…

 22. Claudia S. Says:

  @Cristian Diaconescu
  Multumesc de raspuns si spor la treaba!
  In speranta ca, indiferent de functia publica pe care o veti detine, ii veti sprijini pe bibliotecari pentru a-si putea practica profesia la parametrii europeni in folosul publicului, va salut cu respect.

 23. Bucureștiul, bibliotecile și candidații « ProLibro Says:

  […] Domnul Cristian Diaconescu a spus: […]

 24. Claudia S. Says:

  Trebuie sa ma adaug insa ceva…bibliotecile publice nu sunt doar spatii culturale. Potentialul educational pe care il detin bibliotecile din Romania atat pentru cei de varsta scolara dar mai ales pentru cei care au terminat de ceva vreme scoala, sunt marginalizati de societate, someri, emigranti(…) este IMENS si neexploatat (oare de ce nu ne surprinde asta?). Biblioteca moderna se afla la intersectia dintre cultura, educatie si tehnologia informationala si isi serveste in primul rand comnitatea…Comunitatile din Romania au nevoie de biblioteci publice moderne iar bibliotecile au nevoie de sprijinul admnistratiei…

 25. fina Says:

  Este nevoie de cineva ca Diaconescu pentru ca Bucurestiu sa poata sa se schimbe !

 26. COSTIN Says:

  SE VA SCHIMBA IN CURAND PT CA VOM AVEA UN PRIMAR CAPABIL SI CU BUN SIMT PT CARE PRICIPALA TINTA E UN ORAS EUROPEAN NU PROPRIUL BUZUNAR

 27. Mihaela Says:

  Felicitari pentru demnitatea si seriozitatea de care ati dat dovada in aceasta campanie electorala!Acest clip mi-a placut foarte mult,ca de altfel si celelalte.MULT SUCCES!!!TM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: